Vad gör du när din leverantör inte kan leverera?

Vi står inför en fortsatt osäker höst där förändrade förutsättningar (framför allt när det gäller smittläget) igen kan påverka hur vi lever och arbetar. Som om det inte skulle räcka lurar även andra osäkerheter och faror ständigt i vassen.

Även om vi varken tror eller vill att ytterligare en kris/katastrof ska slå till, så måste vi för våra strategiska behov ställa oss den oundvikliga frågan: Vad gör vi när vår leverantör inte kan leverera?
Hur länge klarar vi oss (innan det tar slut)? Hur mycket kan vi skifta över till andra leverantörer (om vi har ”multiple sourcing”)? Ska vi ändra strategi (om vi har ”single sourcing”)? Behöver vi bygga upp egna säkerhetslager för kritiska behov? Eller ska vi ta hem en del av det vi i dag lagt ut på våra leverantörer?

Läs hela artikel Var beredd på utebliven leverans och med höstens intågande ställ dig frågan: är du förberedd? Vilken är din plan B?

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheterna